Mijn naam is Leon Snaak en ben in 2016 begonnen met schilderen. Ik schilder voornamelijk thema's, portretten, spreuken of songteksten die ik interessant vind of mij intrigeren. De schilderijen hebben allemaal een onderliggende betekenis. Ik schilder met acrylverf. 

In opdracht schilder ik ook, laat me weten wat je wilt en ik zal naar jouw wensen een schilderij maken. Het schilderen heb ik vnl. mezelf geleerd door veel te doen en de feedback die ik krijg ter harte te nemen (waaronder van mijn moeder). Het website-adres van mijn moeder is: fennekebonsema.nl, een aanrader! Zoals eerder genoemd werk ik ook met haar samen. Samen hebben we Kunst met LeF (Leon en Fenneke. (www.matumbo.nl). Ik heb vanaf februari 2019 (prive) tekenles gehad om gerichte vragen te behandelen.

Wil je thuis bij mij komen om te zien waar ik voornamelijk werk en schilderijen bekijken die niet in expositieruimte  hangen? Dat kan! De schilderijen die op dit moment in een expositieruimte hangen kun je vinden onder het kopje: "exposities".

Maak een afspraak om langs te komen en ik zorg dat de koffie klaar is!

De totstandkoming van de prijzen.

Niet onbelangrijk volgens velen, vandaar dat ik daar iets over vertel. Ik kijk allereerst naar de afmeting van het schilderij, de 3D doeken die ik vaak gebruik zijn prijzig. Daarbij werk ik op een goed doek met goede spielatten (latten waar het doek omheen zit). Daarna kijk ik naar het verf (ik werk met een goede kwaliteit acrylverf, ik wil niet dat het verkleurt, jaren meegaat en dat het verschillende omstandigheden goed aankan). Ik kijk ook naar de hoeveelheid verf wat ik gebruik ( vaak enkele lagen, het dekt dan beter en een laag eronder zien vind ik vaak mooier). Gespateld werk betekent vaak dat het meer verf kost vs. alleen schilderen. Als laatste kijk ik naar het aantal uren wat ik er mee bezig ben, vaak duurt het omstreeks een maand. Ik ga er mee bezig, zet het neer zodat ik er vaak naar kan kijken, pas het aan, zet het neer, etc.  Kortom, als ik dit allemaal doorbereken dan kom ik op een veel hogere prijs uit!

Ik